Drenthe voor kinderen

Drenthe heeft heel veel om te doen en ondernemen met kinderen…

Naast ons speelveld, speeltuin en de dieren die rondlopen op ons terrein is er voor kinderen zeer veel te doen in Diever en omgeving. De nationale parken bieden bij de informatie centra verschillende mogelijkheden voor kinderen, onderaan tref je hier meer uitleg over.

Kabouterland Exloo
Midden in het dorp een reusachtig geheimzinnig konijnenhol…
En daarmee een avontuurlijke wereld vol kabouters, trollen, verrassingen…. met speel-, wandel- en dierentuin.

Ellert en Brammert in Schoonoord.
Het verleden door de ogen van de twee reuzen.

Hunebed museum Borger
Wat is nou eigenlijk een Hunebed? Dat en veel meer in het Hunebed museum te Borger.

Blauwe meer
De naam is juist gekozen, deze zandaafgraving kleurt geheel blauw bij mooi weer en geeft een tropisch idee vlakbij Diever. Heerlijk spelen op het strand te midden van de bossen. Er zijn meer zwemplassen in Drenthe, klik voor de gehele lijst HIER.

Giethoorn, huur een fluisterboot en kinderen hebben het helemaal naar hun zin!

Wildlands Adventure Zoo
In Emmen de mooiste dierentuin en pretparka combi van Nederland.
Drie kwartier met de auto.

Op de Brink in Diever het Schultehuus (OERmuseum west Drenthe) met daarin het archeologisch museum waar op een goeie manier aan kinderen de prehistorie beschreven wordt.
Sowieso zijn de musea of parken over de prehistorie leerzaam en leuk.

Landgoed Nienoord
In het Familiepark kan de hele familie springen, glijden en rennen in de grote speeltuin met diverse glijbanen, klimkastelen, springkussens en draaimolens!

De Drentse koe
Wat wil een kind nog meer....spelen en daarna een heerlijk ijsje. Deze speelboerderij is een begrip geworden in het Drenthe.

Pretparken:
-Duinen Zathe, op een 20 minuten rijden van Diever in Appelscha. Entree inclusief fris, friet etc.
-Drouwenerzand, op 40 minuten rijden van Diever. Evt te combineren met Boomkroonpad.
-Plopsa Coevorden, op 40 minuten rijden van Diever. Indoor dus ideaal bij wat minder weer.
-Monkey Town Zwolle, op 30 minuten rijden van Diever. Ons eigen indoor speelparadijs in Zwolle. Gasten van Aangenaam - Olde Horst krijgen een gratis consumptie in dit speelparadijs, deze bonnen leveren wij jullie graag. Vraag er gerust naar.

De natuur in met de kinderen:
Boomkroonpad, wandelen bij de toppen van de bomen…
Blotevoetenpad, wandelen op blote voeten in het Drents-Friese Wold. Voel met je blote voeten het zand tussen je tenen, het koele water, zacht prikkende dennennaalden en takjes. Een prikkelende wandeling voor je blote voeten, die meestal toch verstopt zitten in een paar schoenen.
Dierenvriendjespad, Kom je ook spelen in de natuur? Samen met de Dierenvriendjes van Staatsbosbeheer ga je op ontdekkingstocht en beleef je avonturen in het Drents-Friese Wold. Je krijgt een spel mee met een aantal opdrachten. Zoek met de kleurenwijzer naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend of spring als een kikker. Kwaak, kwaak!
Kabouterpad Drents-Friese Wold, Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Drents Friese Wold en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Een leuk informatief filmpje, KLIK

Verblijf je met een familie of vrienden groep bij ons? Check dan de Safari in het Drents-Friese Wold!!!

Nog meer Drents Friese wold, Dwingelderveld en andere natuur gebieden in Drenthe voor kinderen en volwassenen, KLIK

Zwembaden (overdekt) in Steenwijk, Meppel, Leek en Assen. Voor openlucht zwemmen hoef je niet ver weg, in Vledder en Dwingeloo zijn buitenbaden