Safari in Drenthe

Safari in Drents-Friese Wold... Gaat het je lukken een echt ree te zien? En wat nog meer.

Kom speuren naar reeën in het Drents-Friese Wold. Na een snee krentewegge met wat te drinken stap je met de boswachter van Staatsbosbeheer in een stoere terreinwagen. Onderweg legt de boswachter je alles uit over het leefgebied van het ree en hoe je ziet of er reeën in de buurt zijn. Reeën spot je in de schemering, dus grote kans dat je een mooie zonsondergang mee pikt. Gaat het je lukken een echt ree te zien? Het avontuur sluit je af bij het kampvuur met wat drinken, boswachterssoep met bruin brood en een stoer wildpaspoort voor de kinderen.

Plaats voor 16 personen. Prijs € 560,-
*Meer is op aanvraag

-Promo filmpje

Meer leuke natuur belevenissen voor jong en oud:

*Buitencentrum Boomkroonpad heet u welkom! Staatsbosbeheer heeft in de Drentse bossen een bijzondere natuurattractie. Bij Buitencentrum Boomkroonpad kun je genieten op hoog niveau. Al wandelend door de toppen van de bomen ervaart u het bos vanuit een heel ander perspectief. De wandeling tussen de toppen van de bomen begint in de worteltunnel, waar de dieren onder de grond hun verhaal vertellen. Vervolgens klim je door de boomstam heen omhoog, waarna je tussen de toppen van de bomen steeds hoger klimt, tot een fantastisch uitzichtpunt over het bos. Het Boomkroonpad ligt in de uitgestrekte boswachterij Gieten Borger, midden op de Hondsrug. Hier kun je uitgebreid wandelen door bos en langs heide en vennen. Entree Boomkroonpad in Drouwen à €4,50 volwassenen, €2,25 kinderen

*Deelname Indianenpad bij Buitencentrum Boomkroonpad à €5,- per kind Ben jij een stoere meid of jongen die graag op onderzoek gaat in het bos? Een boskind die dicht bij de natuur staat en niet bang is om dwars door een donker bos te rennen als een ree? Probeer dan eens de zoektocht naar de wijze HotemeTotem. Met het boekje “de zoektocht naar de wijze HotemeTotem volg je de Totempalen in het bos. Deze volgen niet de standaard paden, maar gaan dwars door het bos heen. Je ontvangt materialen om een knapzak te maken om hierin bosschatten te verzamelen. Maak kennis met het leven van Indianen en boskinderen. Je leert bostekens maken, diersporen herkennen en nog veel meer. Na een route van 3,5 km kom je uit bij de Wijze HotemeTotem waar je een natuurschat mag achterlaten. Bij terugkomst in het Buitencentrum krijg je nog een mooi en toepasselijk aandenken. Durf jij het aan?

*Blote voetenpad -Denk eens terug aan vroeger. Vond je het als kind niet lekker om op blote voeten in de natuur te spelen? Zand tussen je tenen, tot aan je enkels in een koel beekje, gevallen bladeren die knisperen onder je voeten. Het blote-voetenpad in het Drents-Friese Wold is precies om die reden aangelegd, gebouwd met hout uit het omliggende bos.

Deelname Blotevoetenpad bij Buitencentrum Drents-Friese Wold à €2,50 p.p.

Arrangement incl. koffie/thee/limonda & Blotevoetencake € 4,50

Neem ook eens een kijkje op www.buitenfonds.nl/behoudhetblotevoetenpad Staatsbosbeheer is nog op zoek naar donateurs om dit geweldige pad te onderhouden en uit te breiden zodat het nog leuker wordt.

*Vollemaanwandelingen bij Buitencentrum Drents-Friese Wold Stilte en duisternis zijn je metgezellen in het nachtelijke Drents-Friese Wold. De duisternis maakt je vertrouwd met andere zintuigen dan het zicht. Wandel over het stil en verlaten Aekingerzand, door het mysterieuze duinlandschap. Door de stilte hoor je ineens de geluiden om je heen. Beleef samen met de gids van Staatsbosbeheer de mystieke sfeer van het Drents-Friese Wold bij volle maan.

*Ook goed te doen in herfst en winter bij behoorlijk weer. *Prijzen o.v.b.

*Al eens gedacht aan een leuke workshop? Klik HIER.
*Een safari door het Drents-Friese Wold is zeer leuk voor jong en oud, klik HIER.
*Deze leuke dag kan perfect afgesloten worden met onze specialiteit: BBQ. De OFYR BBQ (Haard en BBQ in 1) en onze bekende Auspit (Australische BBQ). Meer info, klik HIER.
*TIP!!! Schieten 2.0, op ons terrein zelf. Meer info, klik HIER.
*Escape truck, de rijdende Escape room, klik HIER.
*City games: Hunted en Al Capone hunt, klik HIER.
*Avond programma's zoals een Quiz, Ik hou van Holland, een Moordspel, etc... klik HIER.
*Speciaal voor Aangenaam - Olde Horst gemaakte City Games, klik HIER.

Mail voor meer info of (bij) boeken van een activiteit, klik HIER.

AO bulletWilt u verblijven bij Aangenaam Olde Horst, vul onderstaand formullier in en wij bevestigen binnen 24 uur uw aanvraag.