Veenhuizen: gevangenis museum, bier en kaas

Veenhuizen heeft een geschiedenis die steeds meer mensen ontdekken. Daarnaast wordt er heerlijk bier gebrouwen en kaas gemaakt....

Op ongeveer 20km van ons verblijf na een rit (op de fiets of wagen) door nationaal park Drents-Friese Wold kom je na Appelscha in Veenhuizen. drenthe logo veeg 2Het dorp was van oorsprong een veenontginningsdorp en later is het bij de Maatschappij van Weldadigheid gevoegd voor personen die zich niet goed gedroegen.

Tegenwoordig heeft het dorp een zeer fraai en leerzaam museam (nationaal gevangenis museum), een bierbouwerij met fantatisch bier en een kaas makerij die allen nog de bijzondere geschiedenis van het gebied ademen maar een eigentijds gezicht hebben.

Tevens ligt Veenhuizen aan het Drenthepad SP6 LAW. Dus ook vanaf ons verblijf richting Veenhuizen of andersom is dit geschiedvolle plaatsje dus ook te voet te bereiken middels enkele etappes.

Gevangenis museum - naast bezichtigen is het een actief museum en zijn  er regelmatig thema dagen en voorstellingen. Dus een bezoek aan het Gevangenismuseum is geen straf; maar een leuk dagje uit voor jong en oud! Kijk snel verder voor alle mogelijkheden, of bekijk HIER.
Meer info over een leuk uitje voor jong en oud: www.gevangenismuseum.nl

Bierbrouwerij Maallust - wat een hobby met je kan doen. Nu uitgegroeid tot een zeer goedlopende bierbrouwerij met eigentijds karakter en zeer fijne smaak. Wij verkopen de bieren van Maallust met veel trots en de brouwerij is een bezoekje meer dan waard: www.maallust.nl

Kaaslust - op hetzelfde terrein van de bierbrouwerij ligt ook kaaslust een karaktervolle kaasmakerij met de Drents smaak van kaas en de geschiedenis van Veenhuizen: www.kaaslust.nl

*Bovenstaande activiteiten zijn prima te doen met minder weer.

***
Tips:
een dagje Veenhuizen kan aangevuld worden met een bezoek aan Assen of bezoek het prachtige natuur gebied Fochteloërveen. Laaste is wellicht het leukste met de fiets of wandelend.

AO bulletWilt u verblijven bij Aangenaam Olde Horst, vul onderstaand formullier in en wij bevestigen binnen 24 uur uw aanvraag.