Wereldoorlog 2 in Drenthe

Herinnerings kamp Westerbork waar veelal Joodse mensen in de Tweede wereld oorlog naar toegebracht werden voor deportatie naar andere kampen is voor iedereen wel bekend.

Het doorvoer kamp van de Nazi’s is met zijn verhalen en beelden indrukwekkend. Het gehele terrein (zo’n 16km van Westerbork) is naast een pendelbus ook middels diverse wandelen te bezoeken.
drenthe logo veeg 2


Ook zijn er diverse (groeps) arrangementen te boeken die tot een dag kunnen duren. Ook is de radiosterrenwacht gevestigd op hetzelfde terrein als die van het herinneringscentrum. Een dag voor zowel jong als oud.

Op wandel route geel van Diever treft men op driekwart van de route het Onderduikershol de Wigwam aan. Via de Terras Route (Fiets) Diever kom je ook langs deze bezienwaardigheid in het Drents Friese Wold. Deze plek was bedoeld om geallieerde vliegers op te vangen. De initiatiefnemers zijn echter verraden, opgepakt en slechts één heeft het overleefd.

*Over dit onderduikershol, het voormalig vliegveld in Holtingerveld en het monument in Doldersummerveld staat meer beschreven op de site van het Nationaal Park Drenthe

Nog een onderduikershol met museum is te vinden in Nieuwlande, De Duikelaar, nabij Hoogeveen heeft honderden o.a. Joden het leven gered. Regelmatig worden er exposities gehouden door de vrijwilligers van het onderduikers museum.

Verborgen WO2 verhaal - langs de Drentse hoofdvaart bijna ter hoogte van Wittelte ligt een gedeelte van een verdediginsglinie. Klik HIER voor meer info.

 *Ook te bezoeken in herfst en winter.

AO bulletWilt u verblijven bij Aangenaam Olde Horst, vul onderstaand formullier in en wij bevestigen binnen 24 uur uw aanvraag.