School in Ecuador

Een oud voetbalmaatje ( www.soccerboys.nl ) van mij (Serge) maakte in 2005 een reis door Zuid-Amerika. Tijdens deze reis werd hij verliefd op een Ecuadoraanse jonge dame. Bij terugkomst in Nederland en weer aan het werk als Aardrijkskunde leraar ging zijn gevoel voor Maria Fernanda verder dan zijn gevoel om iets op te bouwen in het vertrouwde Nederland.

Kasper vertrok, na nog een laatste Latijns Amerika reis in 2006, in 2007 naar Ecuador en was werkzaam als reisgids en leraar Engels. De vader van Fernanda is aannemer en het gevoel van het jonge koppel om iets voor de gemeenschap te doen zag vader met al zijn bouwkennis en liefde voor de eigen bevolking als een kans om een school te bouwen in de stad Guayaquil. De havenstad van Ecuador.

Voor de meeste mensen is deze miljoenenstad alleen bekend als de aanvlieg route naar de prachtige Galapagos eilanden (Darwins paradijs) en de fraaie boulevard aan de rivier. Ook wij kennen deze stad alleen van bovenste 2 zaken na onze trektocht door Zuid-Amerika in 2002.

Maar achter de schijnwereld (te dure boulevard, een anekdote hierover staat in het anekdote boek, op de bar) schuilt een arme omgeving met kinderen die weinig tot geen scholing krijgen via de overheid. Particulieren initiatieven als die van Kasper, Fernanda en haar familie zijn broodnodig om het land verder te brengen.

Josette en ik hebben net als een hoop andere mensen een groot respect voor het werk wat zij uitvoeren in het westen van Ecuador. Veel kunnen wij vanuit Diever niet doen. Maar toch….elke donatie is welkom! Klik de website aan voor de stichting of doneer bij ons en er is weer stukje verbetering mogelijk voor deze mensen.

Website: www.schoolinecuador.nl

Josette, Serge, Jet en Suus Bierhuizen

*In 2012 hebben wij met de kinderen het project in Guayaquil bezocht en kwamen met nog meer respect terug.

Gelezen: 1939 keer Laatst aangepast op zaterdag 28 augustus 2021 11:41
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Log in om reacties te plaatsen

AO bulletWilt u verblijven bij Aangenaam Olde Horst, vul onderstaand formullier in en wij bevestigen binnen 24 uur uw aanvraag.